Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

ΜΑΧΑΡΙΣΙ ΜΑΧΕΣ ΓΙΟΓΚΙ

ΜΑΧΑΡΙΣΙ ΜΑΧΕΣ ΓΙΟΓΚΙ



 
Μαχαρίσι Μαχές Γιόγκι
του π. Αντωνίου Αλεβιζοπούλου (†)
Από το ανέκδοτο έργο του: «Διαβρωτική Επίδραση των "Αιρέσεων".
Αντιαιρετική ποιμαντική στη δεκαετία του 1990».

      Πρόκειται για το «μεσσία» του «Υπερβατικού Διαλογισμού», μια γκουρουϊστική κίνηση που εντάσσεται στις λεγόμενες «θρησκείες της Νεότητας» και λογίζεται «πολιτικό- θρησκεία». Παρουσιάζεται σαν «Επιστήμη της Δημιουργικής Διανοίας». Ιδρύθηκε στη δεκαετία του 1950 από τον Ινδό Mahesh Prasad Warma, που αυτοονομάσθηκε Μαχαρίσι Μάχες Γιόγκι. Οι οπαδοί διαλογίζονται δυό φορές την ημέρα με ένα μάντρα, που δίδεται στα πλαίσια μύησης.
Αυτά τα μάντρα (διαλογιστική λέξη) είναι κωδικές λέξεις, που δηλώνουν ινδουιστικές θεότητες και, επομένως, ο Υπερβατικός Διαλογισμός συνεπάγεται λατρεία ξένων θεών.
Ο Μαχαρίσι υπόσχεται στους οπαδούς του , με τα λεγόμενα SIDHA Courses, εξουδετέρωση των φυσικών νόμων, ώστε να μπορεί κανείς να πετάξει χωρίς καμία συσκευή ή και να σταματήσει τη διαδικασία γήρατος! Οι τιμές των σεμιναρίων του κοστίζουν από μερικές δεκάδες χιλιάδες δραχμές μέχρι εκατομμύρια.
Η κίνηση διακηρύττει πως μπορεί να σώσει τον κόσμο από τη βέβαιη καταστροφή. Ο Μαχαρίσι δημιούργησε ήδη μία «Παγκόσμια Κυβέρνηση της Εποχής του Φωτισμού» και υπόσχεται την παγκόσμια ειρήνη.
Ίδρυσε πάνω από 100 οργανώσεις, που «καλύπτουν» όλες τις περιοχές της ζωής. Ο ανύποπτος πολίτης δεν μπορεί να διακρίνει πως πρόκειται για παρακλάδια γκουρουϊστικής οργάνωσης, γιατί δεν γίνεται λόγος γι' αυτό το ζήτημα. Αναφέρουμε μερικά μόνο ονόματα: «Διαφημίζοντας την ψηφιακή Έρευνα» (Advertising Digital Research), «Σύνδεσμος των Ελεύθερων και Ανεξάρτητων Βιομηχανικών του Κόσμου» (Association of the World‘s free and independent Industrials), «Πόλη των Αθανάτων» (City of Immortals), «Δημιουργικές Σχολικές Εργασίες» (Creative Classworks), «Γερμανική τράπεζα για την Παράδοση και τον Πολιτισμό» (Deutsche Bank fur Tradition und Kultur), «Ελεύθεροι Γερμανικοί Παιδικοί Σταθμοί» (Freie Deutsche Kindergarten), «Ελεύθερα Γερμανικά Σχολεία» (Freie Deufcsche Schulen), «Ελεύθερος Γερμανικός Τύπος» (Freie Deutache Presse). Επίσης, διάφορες άλλες οργανώσεις, που αναφέρονται στην αρχιτεκτονική, στον πολιτισμό, στο βιβλίο, στη μουσική, στη δικαιοσύνη, στους φοιτητές, στους εργαζόμενους νέους, στη λαϊκή επιμόρφωση, στις μεταφορές, στην έρευνα, στην εκπαίδευση, στον κινηματογράφο, «Διεθνής Ομάδα Παραγωγής Κινηματογραφικών Παραγωγών» (International Film Productions Group). Επίσης Οργανώσεις για την ειρήνη, για τον ιδανικό πολιτισμό και την ιδανική κοινωνία , για ένα καλλίτερο κόσμο (Movement for a Better World), για τα Ανθρώπινα δικαιώματα κ.ο.κ., όπως και καθαρά πολιτικές οργανώσεις («Αντιπρόσωποι του Λαού - Το Χρυσό Κόμμα της Γερμανίας» και πολλές άλλες). Με πληρωμένες δημοσιεύσεις σε εφημερίδες σ' όλο τον κόσμο, ο Μαχαρίσι έκανε την προσφορά του σε κάθε κυβέρνηση: «Συμμαχία με την κυβέρνηση της φύσης μέσω της Βεδικής επιστήμης και τεχνολογίας Μαχαρίσι, για τη δημιουργία του Παραδείσου στη γη. Εφαρμογή του Ενοποιημένου Πεδίου του Φυσικού Νομού για την Ανύψωση κάθε Πλευράς της Ζωής προς την Τελειότητα» (Εφημερίδα «Το Βήμα», 25/2/1990).
Στο δημοσίευμα ο Μαχαρίσι υπογραμμίζει: «Τώρα παρουσιάζεται μία πολύ ωραία, μοναδική και άνευ προηγουμένου ευκαιρία για κάθε ηγέτη κράτους. Προσκαλώ τους ηγέτες όλου του κόσμου να εξετάσουν αυτή την προσφορά συμμαχίας με το φυσικό νόμο, κάτω από το φως των πιο πρόσφατων ανακαλύψεων της σύγχρονης φυσικής -την ανακάλυψη του ενοποιημένου πεδίου του φυσικού νόμου. Είναι πολύ εύκολο για οποιονδήποτε με στοιχειώδη ευφυΐα να καταλάβει ότι εάν το ενοποιημένο πεδίο υλών των νόμων της φύσης ήταν προσιτό στον καθένα, τίποτα δεν θα ήταν αδύνατον γι' αυτόν. Μέσω της Βεδικής μου Επιστήμης και Τεχνολογίας -της επιστήμης και τεχνολογίας του ενοποιημένου πεδίου- κάθε ηγέτης κράτους μπορεί εύκολα να έχει πρόσβαση στο ενοποιημένο πεδίο και να φέρει τον τρόπο διακυβέρνησης που εφαρμόζει η κυβέρνησή του σε τέλεια εναρμόνιση με τον τρόπο που κυβερνά η φύση».
«Ο κόσμος βρίσκεται στο μέσον μιας εντυπωσιακής μεταστροφής από την εχθρότητα στη φιλία. Η ελπίδα και η ελευθερία ανατέλλουν σε πολλές χώρες, υπάρχει παντού ένα ξεπήδημα χαράς. Αυτή η μετάβαση από το φόβο και τη δυστυχία, στην ευτυχία και την ειρήνη, προήλθε από την αύξηση της συνοχής στην παγκόσμια συνείδηση -Φαινόμενο Μαχαρίσι- που δημιουργήθηκε από εκατομμύρια ανθρώπων που ασκούν το πρόγραμμα της Βεδικής Επιστήμης και Τεχνολογίας Μαχαρίσι -Τα προγράμματα Υπερβατικού Διαλογισμού και ΥΔ-Σίντι (TM- Sidhi)». «Μέσα από τις θεωρίες του κβαντικού πεδίου, η σύγχρονη επιστήμη έφθασε να κατανοήσει ότι όλοι οι νόμοι της φύσης, οι υπεύθυνοι για την καθοδήγηση όλης της δραστηριότητας στη Δημιουργία, αναδύονται από ένα βασικό ενοποιημένο πεδίο. Από το ενοποιημένο πεδίο η φύση κυβερνά το σύμπαν με τέλεια τάξη και πάντα προς μία κατεύθυνση εξέλιξης». «Σήμερα, κάθε κυβέρνηση μπορεί να έχει εύκολη πρόσβαση στο ενοποιημένο πεδίο. Με την εδραίωση μιας ομάδας ειδικών της Βεδικής Επιστήμης και Τεχνολογίας Μαχαρίσι, που θα δημιουργεί συνοχή, ως ένα αναπόσπαστο μέρος της διακυβέρνησής της, κάθε κυβέρνηση μπορεί να συνάψει συμμαχία με την κυβέρνηση της φύσης». «Με αυτή την επιστημονικά τεκμηριωμένη γνώση, δεν είναι πλέον απαραίτητο για κανένα άτομο η έθνος να συνεχίσουν να ζουν με προβλήματα και δυστυχία. Κάθε κυβέρνηση μπορεί τώρα να αναπτύξει κάθε πλευρά της εθνικής ζωής προς την τελειότητα με το μεγαλόπνοο σχέδιο του Μαχαρίσι για τη δημιουργία του Παράδεισου στη Γη. Το σχέδιο αυτό χρησιμοποιεί τη Βεδική Επιστήμη και Τεχνολογία Μαχαρίσι, για να εφαρμόσει το ενοποιημένο πεδίο του φυσικού νόμου για τον εμπλουτισμό όλων των πλευρών της ζωής -εσώτερης και εξωτερικής».
«Η τεχνολογία για τέλεια κυβέρνηση-διακυβέρνηση βασισμένη στο ενοποιημένο πεδίο- συνίσταται στην εδραίωση μιας ομάδας δημιουργίας συνοχής στο κράτος, η οποία θα αναζωογονήσει το ενοποιημένο πεδίο στην εθνική συνείδηση. Κατά συνέπεια, θα καταστήσει την κυβέρνηση ικανή να κυβερνήσει με την ίδια σιωπηλή τελειότητα, με την οποία η κυβέρνηση της φύσης κυβερνά το σύμπαν».
«Με τα προγράμματα του Μαχαρίσι, που σκοπό έχουν να δημιουργήσουν τον Παράδεισο στη γη, οι κυβερνήσεις μπορούν τώρα να δημιουργήσουν ειρήνη, ευημερία, πληρότητα και πρόοδο στη ζωή του έθνους τους και μία υψίστη ποιότητα ζωής -Τον Παράδεισο στη Γη- για όλη την παγκόσμια οικογένεια».
Η κίνηση του Μαχαρίσι εγκατέστησε ήδη το 1976 την «Παγκόσμια Κυβέρνηση της Εποχής του Φωτισμού». Το 1977 ιδρύθηκε η «GTM, εταιρία της Παγκόσμιας Κυβέρνησης της Εποχής του Φωτισμού και της Επιστήμης της Δημιουργικής Διανοίας» για την διατήρηση της κοινωνίας σε ολοκληρωτική τάξη. Ο Μαχαρίσι έχει ήδη υπογραμμίσει: «Υπάρχει μόνο ένας νόμος που πρέπει να ψηφίσουν όλες οι κυβερνήσεις και τότε αυτόματα καθένας θα γίνει νομοταγής. Αυτός νόμος θα υπαγορεύει τη γνώση της Επιστήμης της Δημιουργικής Διανοίας και την πρακτική του Υπερβατικού Διαλογισμού δυό φορές την ημέρα. Με αυτόν τον νόμο θα εκπληρωθεί ολοκληρωτικά ο σκοπός των νόμων».
Ο F. W. Haack, στην εισήγησή του που έκανε στη «Συνδιάσκεψη Ρωμαιοκαθολικών εντεταλμένων για θέματα αιρέσεων και κοσμοθεωριών» αναφέρθηκε στην ακόλουθη άποψη του Μαχαρίσι, που αποτελεί ασφαλώς το θεμέλιο του «νέου πολιτισμού»: «Δεν υπάρχει θέση και ούτε θα υπάρξει ποτέ θέση για τους αδύνατους. Ο ισχυρός θα κυβερνάει και αν ο αδύνατος δεν θέλει να ακολουθήσει, δεν υπάρχει γι' αυτόν θέση... Στην εποχή του Φωτισμού δεν υπάρχει θέση για ανθρώπους που δεν έχουν τη γνώση... Η ανυπαρξία των αδυνάτων ήταν πάντοτε νόμος της φύσης» . Όπως ανέφερε ο F. W. Haack, δεν ευδοκίμησε η προσπάθεια του Μαχαρίσι να επιβληθεί στην πολιτική σκηνή της Γερμανίας με το «Χρυσό Κόμμα», με το «Γερμανικό Δακτύλιο εκλογέων» η και με την «Παγκόσμια Εταιρία Ελευθέρων και Ανεξαρτήτων Πολιτικών» .
 


Read more: http://www.egolpion.com/maharishi_yogi.el.aspx#ixzz2kTDRBh11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου